Kennel Kildehunden

Opdrætter af Fransk Bulldog og Staffordshire Bull Terrier

Historien om Staffordshire Bull Terrieren

Staffordshire Bull Terrier.

Traditionel ukuelig, modig, sej og vedholdende. En Staffordshire Bull Terrier er en rar familie hund med en fortid nært knyttet til mennesker. De elsker børn og kan med den rette socialisering sagtens omgås andre dyr. De gør sjældent. De er meget nysgerrige, sociale og yderst loyale overfor sin ejer og familie.

Historien.

I 1935 blev den første Staffordshire Bull Terrier indregistreret i England. Den er siden opdrættet udelukkende som familie hund og udstillingshund.

I 1835 blev hundekampe forbudt ved lov i England – altså 100 år før den første “Staff” blev indregistreret.

Raceklubben Cradley Heat i England udviklede og kontrollerede racens standard.

Avlen blev baseret på den “lower to the ground” bulldog type, derfor er den Staff vi kender, i dag “The Cradley Heat type”. De hunde son Staffen nedstammer fra, er ikke fuldt dokumenteret. Men det vides at racen blev skabt ud fra datidens bulldog og terrier typer. Formodentlig med størst vægt på indholdet af bulldog.

Temperament. 

Staffordshire Bull Terrierens personlighed, størrelse, og at pelsen er nem at vedligeholde gør den til en fantastisk følgesvend for den aktive hundeelskende familie.

Staffordshire Bulle Terrier er en intelligent og aktiv hund af medium størrelse, som kommer godt ud af det såvel børn, som voksne. Den bør socialiseres fra hvalp, især med eventuelle andre dyr i husholdningen, og start træningen tidligt.

Det er en meget kærlig hund, der sommetider fortrækker selskab fra mennesker end andre hunde. Det er som ofte mere udtalt ved den voksne hund end hos hvalpen. Nogle Staffordshire Bull Terrier bibeholder deres hvalpesind gennem hele livet, hvilket kan gøre dem til noget af en mundfuld.

Ansvar. 

Der følger et stort ansvar med, når du ejer en Staff, ikke kun et ansvar for din egen hund, men også overfor andre ejer af denne race. Det indebærer, at alle ejer af Staffordshire Bull Terrier skal være gode ambassadører for racen, så folk der møder dem får et godt indtryk af ejer og hunde.

Det er igennem gode ambassadører og positiv branding, at vi får resten af befolkningen til at se Staffordshire Bull Terrier for hvad den er; en kompakt, logrende, lille hund med et KÆMPE stort hjerte, der siger sjove lyde, og som elsker børn og voksne.

Som Staffordshire Bull Terrier ejer forpligter du dig bl.a. til at holde en god tone og udvise respekt for andre. Dette gælder ikke kun når du er ude i offentligheden med din hund, det gælder også når du færdes med andre Staffordshire Bull Terrier opdrætter og ejer på udstillinger, til træning, gåture osv.

Træning.

 Staffordshire Bull Terrieren er en intelligent hund, der nyder at samarbejde, og som er relativt nem at lydighedstræne. De er dog temmelig stædige anlagt, og en god portion tålmodighed kan være nyttig.

De elsker agility, f.eks. er der em Staff på det svenske agility landshold – og den er blevet årets agility terrier flere år i træk.

Herhjemme har vi flere Staffordshire Bull Terrier, som klarer sig rigtigt flot til lydighedsprøver i forskellige træningsklubber. Derudover er de også fantastiske terapihunde.
 
https://www.dkk.dk/race/staffordshire-bull-terrier

Nyhed - Stafferdshire Bull Terrier hvalpe er født

9 fantastiske hvalpe kom til verden d. 10.09.2018
5 drenge og 4 piger.
Vi er meget stolte af vores skønne tæve Emmy som er en super mor.

Se video Lily´s kuld i legerummet